Najlepsza kawa ziarnista na Świecie ta składa się wyłącznie ze specjalnie wyselekcjonowanych ziaren Arabiki

2019-09-28

W efekcie obróbki honey kawa uzyskuje bardzo owocowy smak, wysoką słodycz, a także słodką kwasowość. Dzięki temu nasza kawa ziarnista posiada niepowtarzalny, bogaty smak, którym można cieszyć się w każdej chwili dnia. Kawa palona średnio o wrazistm smaku. Oferowana przez nas kawa ziarnista jest więc doskonałej jakości – można się o tym przekonać już po pierwszym łyku wyśmienitego napoju. Najlepsza kawa ziarnista na Świecie ta składa się wyłącznie ze specjalnie wyselekcjonowanych ziaren Arabiki. Tylko najlepsza kawa ziarnista smakuje najlepiej po świeżym mieleniu. Obróbka kawy ma miejsce jeszcze przed tym zanim kawa trafi do palarni. Nasza kawa ziarnista to kwintesencja włoskiego stylu. Jak każdy inny produkt spożywczy, również kawa ma określoną datę przydatności. Kawa ziarnista parzona na sposób włoski jest nie tylko mocna, ale także wyróżnia się delikatną, kremową pianką oraz owocową słodyczą. Kawa zawdzięcza swój aromat właśnie tym delikatnym olejkom. Kawa uznawana za najlepszą gatunkowo nosi nazwę primo Lavado. Kawa obrabiana na mokro ma delikatniejszy smak, ale bardziej intensywną kwasowość od kawy obrabianej na sucho. Kawa jest przeznaczona dla koneserów ceniących sobie smak mocnego espresso zwieńczonego piękną, kremową pianką utrzymującą się długi czas na powierzchni napoju. Kawa uzyskana metodą obróbki natural jest intensywna, słodka, ma mocno owocowy smak i niską kwasowość. Kawa ciemno palona nabiera odcień głębokiego brązu, a czasem jest niemalże czarna. Gotowa kawa mielona szybko traci swoje naturalne walory. Kawa jest częścią naszego życia, dlatego uruchomiliśmy sklep, w którym znajdziesz wszystkie produkty, bez których prawdziwy kawosz się nie obejdzie. Obecnie kawa to jeden z najpopularniejszych towarów na świecie, zajmując drugie miejsce w światowym handlu - przed nią jest tylko ropa naftowa. Niewiele osób wie, że kawa jest owocem! Kawa z Chemexa a Aeropressu? Kawa z Indonezji ma z pewnością charakterystyczny smak i aromat. To właśnie z tych rejonów wywodzi się najlepsza kawa ziarnista. Kawa średnio ciemno palona ma dojrzalszy, ciemniejszy kolor z odrobiną olejków eterycznych na powierzchni ziaren. Kawa jest narażona na wiele czynników, które mogą negatywnie wpłynąć na jej naturalny smak oraz świeżość. Kawa spotykana w kawiarniach ceniących sobie niepowtarzalny i unikalny smak tej mieszanki. Kawa tak wypalona również będzie bardziej gorzka. Nazwa kawa prawdopodobnie pochodzi od arabskiego słowa kahwa, jednak po przeniknięciu przez tureckie słowo kahve, została od niego utworzona włoska wersja caffè.